Начало
Посещение на MACFRUT 2014 - плодове и зеленчуци - 24 - 26 септември 2014 г. - Чезена, Италия

MAS 80581-150x150Европейският център Enterprise Europe Network към Търговско-промишлена палата - Стара Загора организира посещение на изложението MACFRUT 2014, посветено на производството и търговията с плодове и зеленчуци, което ще се проведе в периода 24-26 септември 2014 г. в Чезена, Италия. Подходящи участници в делегацията са фирмите от цялата производствена верига. Разходите за трансфер от летището на Болоня до хотела и обратно, три нощувки, трансфери до панаира и входният билет са за сметка на организаторите.

Продължение...
 
Комисар Хаан открива нова отсечка на автомагистрала Тракия

logo enНа 1 юли 2012 г. европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, заедно с президента на България Росен Плевнелиев и министър-председателя Бойко Борисов, ще открият първата част (между Стара Загора и Нова Загора) на отсечкатаот автомагистрала Тракия, която е съфинансирана с европейски средства.

Целият участък, който се финансира от ЕС е общо 115 км между Стара Загора и Карнобат. Изпълнението му ще завърши автомагистралната връзка между София и Бургас и значително ще подобри транс-европейската пътна мрежа в Югоизточна Европа свързвайки пристанищатана Черно море със сърцето на Европейския съюз. Общата сума инвестирана в автомагистрала Тракия е 362.5 млн. евро, от които 286.2 млн. евро от Европейския кохезионен фонд, чрез който се финансират предимно инфрастуктурни проекти и проекти за околната среда.

Продължение...
 
Околна среда: Европейската комисия призовава България да спази природозащитното законодателство на ЕС

logo enЕвропейската комисия изразява загриженост, че България не е провела оценка на възможните въздействия на ветроенергийни и други проекти в защитените зони в района на нос Калиакра. По предложение на комисар Янез Поточник, Европейската комисия е изпратила мотивирано становище, в което България се призовава да спази действащото законодателство на ЕС. Ако България не изпълни това искане в рамките на два месеца, Комисията може да отнесе казуса до Европейския съд. Ако казусът достигне до Съда, Комисията може да поиска изпълнение на временни мерки, както и изместване на съответните проекти.

Продължение...
 
Митници: до България бе отправено искане да преразгледа условията на двустранното споразумение със Съединените щати

d624f3d4ff57Европейската комисия поиска официално от България да заличи някои разпоредби за митнически и данъчни облекчения, съдържащи се в двустранно споразумение със Съединените щати за техническа помощ.

Преди присъединяването си към ЕС България сключва двустранно споразумение със Съединените щати, което предвижда освобождаване от мита и данъци на вноса на стоки, финансирани от САЩ и на стоки и услуги, закупени на българския пазар със средства на програмата за техническа помощ.

Нито едно от освобождаванията, предвидени в законодателството на ЕС, не оправдава прилаганите от България съгласно двустранното споразумение данъчни и митни облекчения. След присъединяването ѝ към ЕС България е трябвало да приведе в съответствие условията на въпросното споразумение или, ако това не е било възможно, да се оттегли от това споразумение.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 Следваща > Край >>