Начало Новини и събития Международна конференция "Управление на риска в ЕС", гр. Стара Загора
Международна конференция "Управление на риска в ЕС", гр. Стара Загора
1400501528 BulgariaandEU FlagНа 12 март (сряда) Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК, ще участва в конференция на тема "Управление на риска в ЕС". Той ще представи последните насоки в политиката на ЕС за управление на риска. Събитието ще бъде официално открито от Живка Аладжова – областен управител на Област Стара Загора, ръководител на „Щаба за реакции при кризи”. На конференцията ще бъдат представени стратегии и добри практики и тяхното прилагане в процеси по управление и превенция на групи рискове от различен характер, както и последните тенденции при прилагането на политики с цел намаляване на риска при бедствия и аварии.
Конференцията ще се проведе в в зала 2 на хотел «Верея», град Стара Загора, от 9:00 часа.
Проект ECHO/SUB/2012/638434 PrismA (Насърчаване и изпълнение на стратегии за управление и оценка на риска) е съ-финансиран от Генерална дирекцияХуманитарна помощ и гражданска защита (ECHO) на ЕК.
Партньори по проекта са Регион по безопасност Юг (Холандия Юг) – водещ партньор, Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора, община Авейро – Португалия, община Мирандела – Португалия и Градската управа на Талин -  Естония. Темата на проекта е насочена към прилагането на опита на ниво ЕС в управлението на кризи и оценка на риска чрез партньорски стратегии и мрежи, в т.ч. са и горските пожари, идентифицирани като един от основните проблеми за региона. 
 
Програма на конференцията може да намерите на следния интернет адрес: