Финансовият министър Симеон Дянков също потвърди, че мораториум за ВЕИ няма да има и че постановлението за това е изтеглено.

форума TED днес следобед. Министърът разказа, че идеята е тръгнала от проблема с с проектите на пътя на птиците, но е прераснала в нещо по-голямо.
Той обясни това по време на презентацията си на първото българско издание на

Дянков, който беше представен в ролята му на икономист, а не на министър, говори пред аудиторията на тема "Зелена България" в панела "Акции, реакции, транзакции". Той представи 10 стъпки към целта страната да промени имиджа си.

На въпрос от twitter защо говори за органични храни, а правителството се готви да разреши генномодифицираните храни, Дянков заяви, че това е въпрос, който в момента се обсъжда, но той не смята, че кабинетът "Борисов" ще вземе такова решение.

Аз лично няма да го подкрепя, каза финансовият министър.

На 7 януари министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков обяви, че мораториум върху бъдещите инвестиции за възобновяеми енергийни изтоочници няма да има. "Ние в Министерството на икономиката смятаме, че подобни проекти не трябва да се замразяват, а просто трябва да се въведе по-рестриктивен режим при одобряването на някои от исканията", заяви тогава Трайков по повод идеята ограничения върху ВЕИ проектите да бъдат наложени с промени в Закона за земеделските земи.

12.01.2010

http://www.dnevnik.bg/