Семинар в Стара Загора: Интелигентното използване на енергията

Търговско-промишлена палата – Стара Загора организира семинар в областта на Интелигентното използване на енергията с акцент върху енергийния мениджмънт в малките и средните предприятия, който ще се проведе на 07 юли 2010 г. от 09.30 до18.00 часа в хотелски комплекс Верея, Стара Загора.

 

Покана за Еко форум - 3 - 5 юни, НДК София

Инвестирането в енергийна ефективност при недвижимите имоти намалява енергийното потребление, спестява средства и значително повишава стойността на имота.  Инвестициите ви се възвръщат бързо, като енергийно ефективните сгради имат не само благоприятно въздействие на околната среда, но са и с видими финансови предимства пред неекологичните. Собствениците отговарят на съвремената екологична вълна и в стремежа за намаляване на енергийното потребление все по-целенасочено инвестират в нови зелени недвижими имоти.
 

Енергийна ефективност: по-нататъшни мерки за намаляване на консумацията

Европейските депутати ще гласуват в Страсбург ново законодателство в областта на енергийната ефективност за сгради, както и ново оформление на етикета на ЕС за енергийна ефективност.
 

Започва набирането на проектни предложения по програмата Интелигентна Енергия – Европа

Европейската комисия публикува условията за търга за набиране на проектни предложения в рамките на програмата Интелигентна Енергия - Европа 2010. Програмата финансира дейности в областта на енергийната ефективност, възобновяемите енергийни източници и енергоефективния транспорт.
 

Mеждународна конференция и изложба за екология Разумно използване на енергията и водата за опазване на планетата

Виа Експо организира международния b2b форум под мотото Разумно използване на енергията и водата за опазване на планетата, който включва конференция и изложба. Събитието ще се проведе от 3 до 5 юни 2010 г. в НДК, София и е под егидата на Министерство на околната среда и водите и Агенцията по енергийна ефективност.

 

Семинар в Ямбол: Интелигентно използване на енергията

Търговско-промишлена палата – Стара Загора със съдействието на ТПП Ямбол, организира семинар в областта на Интелигентно използване на енергията с акцент върху енергийния мениджмънт в малките и средните предприятия, който ще се проведе на 17 юни 2010 г. от 09.30 до18.00 часа в хотел Тунджа, Ямбол.

 

Само сгради с почти нулева енергийна консумация от 2020 г.

На 18 май депутатите приеха ново законодателство на ЕС за енергийна ефективност на сградите, което ще помогне на потребителите да намалят своите сметки, а на ЕС да постигне целта за намаляване с 20% на енергийната консумация до десет години. Строителните норми на държавите членки трябва да бъдат променени така, че от края на 2020 г. всички новопостроени сгради да отговарят на високи стандарти за енергийна ефективност. Вече построените сгради трябва да бъдат подобрени, когато това е възможно.

 

Министерството на икономиката представи Интелигентна енергия – Европа ІІ

Повече от 300 представители на фирми, организации, ведомства, общини и други участваха в безплатния информационен ден Интелигентна енергия – Европа ІІ, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИET).
 

Използване на водата като възобновяем енергиен източник

Важно място сред възобновяемите енергийни източници заема водата. Успешни практики при нейното използване за производство на електроенергия в Старозагорски регион са във ВЕЦ Стара Загора и ВЕЦ Казанлък, обединени в каскада Копринка.
 

Фотоволтаична електроцентрала с пикова мощност от 85 хил. вата работи на покрив на сграда в Стара Загора

На сградата на фирма Севатех в поставяме специален панел, на който старозагорци ще могат да виждат непрекъснато не само колко зелена енергия произвежда фирмата, но и какво е количеството на вредните газове, които са спестени, казва Георги Тихолов.
 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>