Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Select Language

English

Енергия

Включване


Забравена парола
Стара Загора - новини
Template
Германски фирми проявяват интерес да инвестират в България в областта на ВЕИ Печат

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров се срещна днес с г-н Вили Щехеле, министър на финансите на федерална провинция Баден-Вюртенберг, Германия. Министър Щехеле води в България делегация от бизнесмени с интерес за инвестиции в страната.


На срещата в Министерството на икономиката и енергетиката присъства и вицепремиерът Меглена Плугчиева.
Министър Петър Димитров направи пред германските си гости презентация с актуални данни за състоянието на българската икономика. Федерална провинция Баден-Вюртенберг е сред най-големите инвеститори в България, като обемът на направените инвестиции през 2008 г. е над 600 милиона евро, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката и енергетиката.
Заради добрия бизнес климат и ниските данъци в страната ни, германската фирма Херенктнехт проявява интерес да изнесе в България част от производството си за окомплектоване на машини, използвани в строителството на тунели. Германски фирми проявяват интерес да инвестират у нас и в областта на възобновяемите източници на енергия. В България е приложим опита на област Баден-Вюртенберг при използването на геотермални източници на електрическа енергия, стана ясно на срещата. Каним в България да инвестират и германски фирми, които произвеждат елементи за соларни инсталации, каза министър Петър Димитров. Министър Вили Щехеле покани българския си колега да участва в икономическа конференция, която ще се проведе през есента в германския град Щутгард.

 
< Предишен   Следващ >
Template
Template Template Template
Studentsdesign