Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Select Language

English

Енергия

Включване


Забравена парола
Стара Загора - новини
Template
Русенският университет пуска елекрическа централа до есента на 2009 г. Печат
Нова електрическа централа ще заработи през есента на 2009 година в Русенския университет. Това стана възможно след като учебното заведение подписа меморандум с немска асоциация. Целта на проекта е да се създадат нови енергийни източници.


Първият етап предвижда изграждането на съоръжение, което ще покрие със силициеви слънчеви панели паркинга на университета, съобщи РТВЦ-Русе. Първоначалната мощност ще бъде около четири хиляди вата, които ще се използват за осветление. Цената на проекта е 1 милион и 600 хиляди евро, съобщи econ.bg.
Студенти и преподаватели ще изучават тънкостите на алтернативните енергоизточници в специален образователен център, който ще е първи в България. Ако пилотният проект има успех, ще се монтират енергийни системи на покривите на различните корпуси и вътрешните фасади на учебното заведение. Финансирането на програмата ще поеме немската енергийна асоциация. Новата технология може да се използвана в бита за осветление.
Очаква се около 10 хиляди кв.м. покриви и фасади на университета да бъдат покрити с високотехнологичните слънчеви панели през следващите няколко години.

 
< Предишен   Следващ >
Template
Template Template Template
Studentsdesign