Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Select Language

English

Енергия

Включване


Забравена парола
Стара Загора - новини
Template
Правителството прие проект на Закон за енергийна ефективност Печат
Проект на Закон за енергийна ефективност одобри кабинетът на редовното си заседание. Приетите промени засягат спестяването на енергия, както от страна на търговците, така и от страна на потребителите. В проектозакона се предвижда прилагането на европейка директива, според която отчитането на енергия ще става на база потребени количества, а не на базата на прогнози.
Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Промените засягат спестяването на енергия както от страна на търговците, така и от страна на потребителите, уточни още министър Димитров. Стара ЗагораТой поясни, че важна част в този закон е предоставянето на енергийни услуги за енергийна ефективност, които ще предлагат търговците на електроенергия.
Ако те не предоставят такива услуги, ще бъдат задължени да внасят пари във фонда за енергийна ефективност, съобщи още министърът на икономиката. Предвижда се още да бъдат сключвани доброволни споразумения между търговците и крайните потребители, за това кой ще реализира мерките за енергийна ефективност.
По думите на Петър Димитров в най-скоро време предстои изграждането на национална информационна система за енергийна ефективност, пише money.bg.
Предстои да се премине към определянето на национални индикативни цели за енергоспестяване, които ще бъдат разпределени между търговците на енергия, между собствениците на сгради, които подлежат на задължителна сертификация и собствениците на промишлени системи.
Задължително се въвежда и управление на енергийна ефективност на сградите, които се сертифицират. Димитров подчерта, че България е шампион по енергийна неефективност и допълни, че нашето потребление на единица произведен брутен вътрешен продукт е средно седем пъти по-голямо отколкото е в ЕС.
 
< Предишен   Следващ >
Template
Template Template Template
Studentsdesign