Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Select Language

English

Енергия

Включване


Забравена парола
Стара Загора - новини
Template
Новини
Браун: Производителите на петрол да инвестират във възобновяеми източници Печат
Британският премиер Гордън Браун призова днес страните производителки на петрол да инвестират големите си печалби от високите цени на суровината в проекти за възобновяеми източници на енергия на Запад, предаде АФП.
Продължава...
 
Дружество на "Райфайзенбанк" навлиза на енергийния пазар у нас Печат
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване на едноличен непряк контрол от страна на "Райфайзен енерджи&енвайърмънт ГмбХ", Австрия, (РЕИ) върху „Уинд Парк Каварна Иист” ЕООД и „Уинд Парк Каварна Уест” ЕООД, София.
Продължава...
 
Петър Димитров участва в дискусия за енергийната ефективност в Париж Печат
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров участва в Париж в двудневна неформална среща на министрите на енергетиката и околната среда на страните-членки на ЕС.
Продължава...
 
ООН: Поскъпването на петрола е добро за околната среда Печат
Невижданото поскъпване на петрола, чиято цена достигна 146 долара за барел, има положително въздействие за околната среда, заяви Иво де Бур, който отговаря за въпросите относно климатичните промени.
Продължава...
 
ЕС е готов да изостави целта си за увеличено потребление на биогорива Печат
Европейският съюз съвсем явно се разграничи от целта за увеличаване на дела на производство и потребление на биогорива, включена в предложението на ЕК за борба с климатичните промени, предаде EUobserver.com.
Продължава...
 
България влиза в проекта за интелигентна енергия BEHAVE на Европейския съюз Печат
България е сред 40-те страни, които участват в проекта за интелигентна енергия BEHAVE на ЕС. Проектът беше представен днес от Агенцията за енергийна ефективност (АЕЕ).
Продължава...
 
И ЕП иска по-малко потребление на биогорива Печат
След като в неофициални разговори европейските министри на енергетиката признаха, че ЕС трябва да се откаже от амбициите си за по-голямо потребление на биогорива, днес (08.07.08) и ЕП подкрепи това мнение.
Продължава...
 
В Пампорово обсъждат ролята на възобновяемите енергийни източници Печат
Днес в курорта "Пампорово" се открива двудневен семинар за предизвикателствата пред електроразпределителните дружества във връзка с ролята на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), съобщиха от дружеството.
Продължава...
 
Обсъдиха възможността за немски инвестиции в областа на ВЕИ у нас Печат
Заместник-министрите на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и Галина Тошева се срещнаха с министъра на околната среда на федерална провинция Баден-Вюртенберг Таня Гьонер и придружаващата я делегация, съобщи Министерството на икономиката и енергетиката.
Продължава...
 
Обсъжда се възможността за немски инвестиции в областа на ВЕИ у нас Печат
Заместник-министрите на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и Галина Тошева се срещнаха с министъра на околната среда на федерална провинция Баден-Вюртенберг Таня Гьонер и придружаващата я делегация, съобщи Министерството на икономиката и енергетиката. 
Продължава...
 
ЕВН стъпва на пазара на възобновяемите енергийни източници Печат
Електроразпределителната компания ЕВН България учредява ново дружество в областта на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). В момента дружеството е в процес на регистрация. То ще се казва Натуркрафт ЕООД и 100% ще е собственост на ЕВН.
Продължава...
 
Соларни паркове се изграждат в Старозагорско Печат
Старозагорецът Димитър Стоянов изгради соларен парк в двора на наследствената си къща в село Дълбоки. Електроинженерът е живял 8 години в Германия където се е занимавал с проектиране на фотоволтаични системи, чрез които се произвежда ток от слънчевата енергия.
Продължава...
 
EVN България планира инвестиции за 140 млн. лв. за тази година Печат
Българската държава се нуждае от ясна визия за развитие на електроенергийната мрежа, за да отговори на повишения инвеститорски интерес към изграждането на възобновяеми енергийни източници, пише в съобщение на компанията EVN-България, цитирано от БТА.
Продължава...
 
Енел планира да построи първата вятърна електроцентрала, изнесена в Средиземно море Печат
Италианската енергийна компания Енел депозира проекта си за една от първите вятърни централи, изнесени в Средиземно море. Съоръжението ще бъде построено на най-малко 3 морски мили от брега в залива Джела, Сицилия. Към него ще бъдат инсталирани 115 генератора, всеки от които с капацитет между 3 и 5 MW.
Продължава...
 
ЕВН: България няма ясна стратегия за развитие на ВЕИ Печат
Очаквахме бум в изграждането на фотоволтаични системи в България, но не сме предполагали, че чак толкова бързо ще се развие секторът.
Продължава...
 
Щефан Шишковиц: България все още няма ясна стратегия за развитието на ВЕИ сектора Печат
Очаквахме бум в изграждането на фотоволтаични системи в България, но не сме предполагали, че чак толкова бързо ще се развие секторът. Това заяви в Пампорово председателят на Управителния съвет на EВН България Електроразпределение Щефан Шишковиц.
Продължава...
 
Последни сме в ЕС по енергоспестяване Печат
България е на последно местя по енергоспестяване в ЕС. Това каза в Поморие министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Продължава...
 
Квотите за парникови газове не оскъпяват тока според Чакъров Печат
Квотите за парникови газове не са аргумент за увеличението на цените на електро и топлоенергията, заяви министърът на околната среда и водите Джевджет Чакъров на конференция „Перспективи и предизвикателства пред държавата и бизнеса в изпълнение на политиките срещу изменението на климата.
Продължава...
 
До 2020 г. трябва да постигнем 20 % подобрение по пакета "Климат, енергетика" Печат
Публична дискусия по законодателния пакет “Климат, енергетика” се проведе в Съвета по европейски въпроси, съобщиха от кабинета на министъра по европейските въпроси.
Продължава...
 
Новообучени предприемачи от региона на Стара Загора стартират собствен бизнес Печат
Национален център за професионално обучение в системата на БТПП – клон Стара Загора, в партньорство с Търговско-промишлена палата – Стара Загора, реализира проект Насърчаване на предприемачеството сред безработните лица от Старозагорски регион, финансиран по програма ФАР.
Продължава...
 
Правителството прие проект на Закон за енергийна ефективност Печат
Проект на Закон за енергийна ефективност одобри кабинетът на редовното си заседание. Приетите промени засягат спестяването на енергия, както от страна на търговците, така и от страна на потребителите.
Продължава...
 
За Центъра Печат
Центърът по енергийна ефективност е създаден към Търговско-промишлена палата – Стара Загора в отговор на нарастващата потребност от информация и консултации в областта на енергийната ефективност за малките и средни предприятия (МСП). 


ДЕЙНОСТ

Дейността на Центъра по енергийна ефективност ще подпомага предприятията за повишаване на тяхната конкурентоспособност, като им съдейства за прилагане на най-добрите критерии и стандарти, свързани с енергийната ефективност.

Центърът по енергийна ефективност:

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 69 - 90 от 90
Template
Template Template Template
Studentsdesign