Екотуризмът върви ръка за ръка с екоиновациите
ecrein+

Как екотуризмът може да допринесе за осъществяването на една иновативна стратегия за развитие на региона? Това беше основният въпрос на презентациите и дебатите по време на конференцията на партньорите по проект ECREIN+, проведена в Краков, регион Малополска на 7 и 8 ноември 2011 г., която привлече около 100 участници.

продължава>
 
Работна среща на партньорите от мрежата ECREIN "Насърчаване на сектора на екопродукти и екоуслуги"

Logo_ECREINНа 7 и 8 юни 2011 г. в хотел Мериан палас, Стара Загора ще се проведе работна среща на партньорите от мрежата ECREIN - европейски клъстери и региони за екоиновации и инвестиции в екологични дейности. Тема на срещата е Насърчаване на сектора на екопродукти и екоуслуги.

продължава>
 
Втора редовна сесия на Регионалната Екоплатформа ECREIN – Стара Загора

Logo_ECREINНа 10 декември 2010 г. се проведе втората редовна сесия на Регионалната екоплатформа, водена от Председателя на ТПП - Стара Загора Олег Стоилов. Събитието откри Заместник областният управител Галина Стоянова. Регионалната екоплатформа в Стара Загора – обединение на многобройни организации, институции, фирми, експерти и общественици, формиращи нужните решения и политики в областта на екологията, определи днес приоритетите за бъдещата си работа. Преди това отчет за свършеното между учредителната (25 юни 2010) и настоящата сесия направи Тони Куцаров, ръководител на Екоцентър – Стара Загора.

продължава>
 
Регионална Екоплатформа

hands_environmentalОт няколко години Търговско-промишлена палата – Стара Загора, в партньорство с Гражданско обединение – Стара Загора и други организации и институции в региона, работи целенасочено по проблемите на екологията, енергийната ефективност и опазване на околната среда. Тези усилия доведоха до приемането на Старозагорска област в Европейската Мрежата на европейските клъстери и региони за екоиновации и инвестиции в екологията ECREIN.

продължава>
 
Стара Загора се присъедини към ECREIN - Мрежата на европейските клъстери и региони за екоиновации и инвестиции в екологията

L2hvbWUvY2hhbWJlci9wdWJsaWNfaHRtbC9pbS9Mb2dvRUNSRUlOX2NvbXBsZXQyLmpwZwОт 2008 г. Търговско-промишлена палата – Стара Загора работи за включване на Старозагорски регион в европейската мрежа за екология и иновации. В следствия на успешното изпълнение на проект Европейски екомостове и установените партньорства, високата оценка на капацитета на палатата и установените проблеми в региона, получихме покана за продължаване на партньорството и присъединяване на Стара Загора към мрежата ECREIN.

През 2010 – 2012 година дейността на ECREIN е съфинансирана по INTERREG IVC - програма на Европейския съюз, подпомагаща развитието на регионите чрез междурегионално сътрудничество и обмен на опит с цел разработване на ефективни политики, стопанска модернизация и повишаване на конкурентоспособността на европейската икономика.

продължава>
 b

Ecrein 2010