Център за данни ще черпи енергия от канализацията

canalТехнологията може да осигури значителни намаления на емисиите и почти пълно елиминиране на замърсители. Microsoft може би е на път да грабне наградата за най-невероятен източник на екологично чиста енергия – канализацията. Американската компания FuelCell Energy разкри, че заедно с ИТ гиганта тества процес за добив на биогаз от съоръжение за пречистване на отпадъчни води в Уайоминг.

продължава>
 
В българската енергетика има много проблеми и липса на диалог за решаването им

energetika-vazobnovyaemi-energiyni-iztochniciПолитиките за ВЕИ ‐ по‐непредвидими от урагана Санди. С това предположение Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България откри кръглата маса Проблеми и предизвикателства пред производството на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, която се проведе преди дни в столичния хотел Шератон.

продължава>
 
Най-зелената бизнес сграда в България

sgradaЧетвъртата сграда от проекта Sofia Airport Center – A02 отвори врати. Новата офис сграда е част от първият бизнес комплекс в България с LEED сертификат за устойчиво строителство и опазване на околната среда. Уникалното съоръжение е изградено с природосъобразни материали и с най-съвременните системи за намаляване на оперативните разходи до 30%.

продължава>
 
Екокампания на НАП спасява дръвчета

ekokampania-napГодина след старта на екокампанията на НАП за разделно събиране на отпадъци, старозагорският Офис е предал над 2,5 тона хартия за рециклиране. По този начин са спасени от изсичане 33 дръвчета. На 10 октомври, над 1.2 тона хартия бе предадена и транспортирана към завода за рециклиране на хартия в Пловдивско.

продължава>
 
Sharp разработи прозрачни соларни панели, които заменят прозорците на жилищата

prozrachni-solariНовите технологии имат най-голям шанс за успех, ако са лесни за интегриране и носят много ползи на потребителите. Точно по такъв начин стои въпросът с иновативните соларни панели, които са прозрачни и могат успешно да заменят прозорците на сградите. Новият вид соларни клетки е творение на японската компания Sharp.

продължава>
 
В Югоизточна България е произведена зелена енергия за над 85 млн. лева

solarna-centrala-ceniМесец август 2012 г. потвърди очакванията на EVN България за възходящо производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в Югоизточна България. Данните показват, че през август 2012 г. количеството произведена електроенергия от ВЕИ централи, присъединени към мрежата на EVN България, е 91 850 MWh (мегаватчаса) на обща стойност 44,6 млн. лева.

продължава>
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 26

b

Ecrein 2010